Essi Haapa-aho

Essi Haapa-aho, 24 v. tradenomi

Olen Essi, 24-vuotias kansainvälisen kaupan tradenomi, ja olen hakenut jatkamaan opintojani Porin yliopistokeskukseen kauppatieteiden maisteriksi. Vapaa-aikani kuluu koirani Tuiskun ja musiikin parissa. Monet saattavatkin tunnistaa minut haitarin takaa. Olen lapsesta asti keikkaillut paljon ympäri Satakuntaa ja ollut mukana myös monissa teatteriproduktioissa, muun muassa Tasalan talviteatterissa. Kesäisin olen mukana Kaljaasi Ihanan toiminnassa kansimiehenä.

Eurajoki saisi minusta valtuutetun, jolla on tuoretta näkemystä asioihin ja koulutuksen mukanaan tuomaa talousosaamista. Minulla on aito halu hoitaa yhteisiä asioita, ja oppia koko ajan lisää. Jos minut valitaan valtuustoon, haluan perehtyä asioihin kunnolla ennen päätösten tekemistä. Tärkeimpiä teemoja minulle ovat yrittäjyys, nuoret ja tulevaisuus. Kunnan pitäisi tehdä päätöksiä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen ja pitävät kunnan elinvoimaisena.

Yrittäjyys

Yritysten merkitys kunnalle on suuri, ja siksi kunnan tulisi tehdä yritysmyönteisiä päätöksiä, jotta saadaan jo olemassa olevat yritykset pysymään kunnassa ja houkuteltua kuntaan myös uusia yrityksiä. Taloudellisesti kestävä kunta on elinvoimainen ja houkutteleva, ja kunnan tulisi olla mahdollisimman hyvä kasvualusta elinkeinoelämälle.

Nuoret

Nuorissa on tulevaisuus, ja lasten ja nuorten palveluihin ja hyvinvointiin satsaaminen on satsaamista tulevaisuuteen. Lasten ja nuorten hyvinvointiin panostava kunta on houkutteleva myös uusille kuntalaisille.

Tulevaisuus

Päätöksiä tehdessä pitäisi ottaa huomioon niiden vaikutukset pitkällä aikavälillä, eikä vain esimerkiksi valtuustokauden eli neljän vuoden aikahorisontilla. Päätöksiä tehdessä pitäisi ottaa huomioon myös niiden vaikutus ympäristöön.